martes, 1 de diciembre de 2009

Alguns centres educatius a Barcelona i rodalia

Durant la setmana d’activitats extraordinàries fetes del 16 al 20 de Novembre ’09, vam poder visitar alguns dels centres educatius que hi ha a Barcelona i rodalia. Ho vam fer per grups per tal de poder-les comentar al seminari.

La primera que vam comentar va ser l’Estel Guinardó, presentada per l’Àlvar. És una escola pública de la Generalitat. Aquest centre és d’una sola línea (des de P3 fins a 6è de primària. Hi ha una col•laboració entre grans i petits, creant lligams entre ells.

La segona va ser la Pere Vergés, presentada per la Núria. Una escola concertada a Badalona que tenen infantil, primària i secundaria. Els seus alumnes són tractats amb rigidesa. Quan comencen el primer any, fan equips de 3 colors, que serà el mateix fins que surten de l’escola. Fan concursos, competicions, tenen moltes responsabilitats i es motiven a partir de la competitivitat.

El Marc ens va presentar la tercera escola, l’Arc Iris, una escola pública d’una sola línia (infantil i primària). Es treballa per projectes amb una gran autonomia per part de l’alumnat. Amb les noves tecnologies els nens han creat una ràdio on presenten les seves activitats. Va destacar també que la classe de plàstica és molt gran, aquí veiem l’ importància que li donen a les arts. També es va comentar que tenen un centre de reproducció de tortugues.

Una altra escola va ser la que ens va presentar la Marta i la Cristina, la Pompeu Fabra, una escola pública que hi ha a St. Andreu. També treballen per projectes i ens comentaven que els nens a 4rt. de primària ja feien exposicions orals davant dels pares i mestres. Aquesta mena d’accions em sembla molt positiva pels alumnes, ja que s’acostumen a parlar bé en públic i a fer fora la por que tots tenim davant d’aquestes situacions.

Per finalitzar, la Carol i un servidor vam fer cinc cèntims de l’escola Dovella situada al districte de Sant Martí al c/ Mallorca. És una escola pública de la Generalitat d’una sola línia de la qual trobareu més informació a l'entrada feta el 25 de Novembre '09.

No hay comentarios:

Publicar un comentario