domingo, 27 de diciembre de 2009

Descripció i exemple de Webquest

Es basa en el treball col·laboratiu dintre de la mateixa escola. Treball en equip amb un objectiu pels nens. Fa temps que a l’escola ja es feien coses equivalents a això, però a partir de fer-ho amb la tecnologia ara te un cert resò.

Es proposar una activitat més o menys complexa que requereix un esforç i que amb l’orientació del tutor que ofereix els mitjans s’arriba a resoldre. S’ha de proposar d’una manera que motivi al nen a mirar més que el contigut (on no hi ha aprenentatge) a remenar per Internet i acostumar-se a valorar diferents informacions.

Les webquest tenen una estructura molt marcada:

- Introducció (presentació d’una manera motivadora quina es aquesta cosa que mobilitzarà a l’alumne a treballar) si això interessa entrarem en la webquest i es faran, inventaran i crearan les activitats.


- Tasca: defineix tot allò que farem mentre estiguem treballant (grups, com ens organitzarem, buscarem informació, recomanacions de pàgines web ja conegudes pel professor.) Es concreta quin es el treball final.

- Procés: Quan ja tenim una idea d’aquesta questa ja podem començar. Concreta quin serà el treball final. Aquí es pauta cada sessió i cada assignatura que es farà. Cada webquest funciona d’una manera diferent.

- Avaluació: Una de les coses remarcables és l’ integració de l’avaluació dels propis nens i nenes. Desprès de fer el treball es fa una rúbrica del grup. És molt important concretar quans punts tens per arribar a cada pauta...


- Conclusió: Aquí es fa un resum de l’experiència feta i la seva reflexió del que s’ha après. És interessant també fer preguntes que el mateix professor podria fer.

- Crèdits:Estan penjats a Internet.


- Guia docent: Com ajustar-ho a les teves necessitats.


Un exemple de Webquest: Què va pasar el dia que vaig nèixer?

Aquesta webquest fa que els alumnes agafin l’informació i l’entenguin, desenvolupant les seves habilitats amb estrategies d’aprenentatge col·laboratiu.


En aquesta webquest demanen al nen que trobin resposta a una sèrie de preguntes que succeeixen en el dia del teu aniversari. Són preguntes que no pots cercar a la Viquipèdia (per exemple), has d’anar a unes pàgines que ja et proporcionen i trobar la informació. Les preguntes són variades, significat de noms, esdeveniments, personatges de tot tipus, proves esportives, cinema, llibres, Tv, etc...

D’aquesta manera el nen compara l’ informació i busca semblances. També fa que l’alumne classifiqui l’ informació i analitzi els possibles errors si es que n’hi ha.

Crec que aquesta Webquest, d’una manera molt engrescadora fa que el nen busqui informació de tot allò que ha passat en el dia del seu naixement. D’aquesta manera el nen s’acostuma a buscar dades que, segurament, plantejades d’una altra manera, per part del docent, el que faria seria un copia i enganxa.

No hay comentarios:

Publicar un comentario