martes, 8 de diciembre de 2009

Caixa Forum

Dins la semana d'activitats extraordinàries en Miquel i jo vam anar al Caixa Forum. Én aquest Power Point, us avancem les activitats que vam trobar:



Les activitats les fan pels matins en grups de 30 alumnes i estan dirigides a educació infantil, primària, ESO, batxillerat i CFGM. El cost oscil·la entre 18€ i 24€ per grup i la durada entre 1 h. i 3 h.

Amb les activitats d’arts plàstiques i cultura visual fan que els nens experimentin i juguin, que aprenguin a expressar-se amb les seves mans i el seu propi cos, que treballin la comunicació (amb l’anàlisi de lletres i colors), que mitjançant la fotografia aprenguin a explicar millor els temes que els preocupen o interessen i que hi hagi un diàleg entre professor i alumnes.

Amb les activitats de literatura es pretén repassar els diferents tipus de llenguatge fins arribar a les noves tecnologies de la comunicació. També juguen amb els sons, les onomatopeies, i amb tot allò que la veu pot oferir-nos. També tenen l’oportunitat de conèixer alguns poetes, interpretant la poesia i compartint escenari amb el poeta.

Amb la música, treballen el so, el silenci, la intensitat, etc... Amb alguns estris de cuina (paelles, cassoles, coberts...) treballen alguns conceptes musical bàsics. Fan danses, malabars, ombres xineses, cançons per familiaritzar-se amb la música del segle XX, encara que també tenen contacte amb la música barroca, el jazz, la samba i altres estils, fent relacions amb les diferents cultures. Veuen el llenguatge musical (ritmes, melodies, harmonia...), treballen la veu, el cos, instruments de percussió senzills, etc...

Caixa Forum proposa un dossier amb suggeriments, jocs, reflexions i treballs per als alumnes amb l’objectiu d’apropar als nois a l’essència de l’art: COMUNICAR QUELCOM! Ha sigut una visita prou gratificant, veient com els nens aprenien aquesta essència, amb totes aquestes activitats, i gaudint al màxim aquesta jornada.

Per finalitzar voldria compartir amb vosaltres una frase que he trobat en un dels dossiers: El secret el trobem més en com fem les coses que en les mateixes coses que fem.

No hay comentarios:

Publicar un comentario