miércoles, 28 de octubre de 2009

"El lenguaje i las lenguas"

TUSON, J. (1984). Lingüística. Barcelona: Barcanova.




D'aquest llibre vam llegir les pàgines 45-50. L'autor ens diu que el llenguatge i les llengües són molt més que un medi de comunicació.

En aquestes pàgines ens fa arribar que tot el que expressem ho fem amb les llengües. L’ésser humà té la capacitat d’organitzar el llenguatge, permetent així expressar verbalment les seves sensacions, situacions, idees, etc...

El nostre pensament, no el podríem ordenar sense el llenguatge i pel que fa a l’escriptura, fa molt per organitzar alhora el nostre pensament també. Quan més llenguatge tenim, més i millor que podem expressar-nos, sigui la pròpia llengua o d’altres.

De petit alguns familiars que no són catalans, sempre em deien que era una sort que parlés una altra llengua com ara el català. Quina raó tenien, quantes més llengües parles, més i amb més gent que pots expressar-te, tenir un diàleg i dir tot allò que vols dir.

Ara, que també parlo l’anglès, me n’adono de l’ importància de les llengües, sense les quals segurament no hagués tingut l’oportunitat de fer tants amics com he fet amb els meus viatges.

L’autor ens diu que cal organitzar l’entorn, interactuar amb el pensament, la memòria i auto-expressió. El llenguatge és el mitjà més extens que tenim i ens permet el diàleg amb nosaltres mateixos.

No hay comentarios:

Publicar un comentario